Waarom een 4 wieler stabieler en veiliger is dan een 3 wieler (fiets)

Wilt u graag lichaamsbeweging hebben en op de mooiste en leukste plekjes komen, maar bent u bang om te vallen? Dan biedt de 4wieler uitkomst. Met deze fiets kunt u veilige en zonder veel lichaamsinspanning fietsen. Ook als u op hoge leeftijd bent of een beperking hebt. Maar waarom zou u niet kiezen voor een 3 wieler? Wat maakt het dat een 4wieler stabieler en veiliger is dan een 3 wieler? In dit artikel vertellen we u hier meer over.

Beide fietsen zijn ontworpen zodat u veiliger de weg op kunt gaan. Sommige mensen denken dat een 4 wieler stabieler en veiliger is dan een 3 wieler. En als we logisch beredeneren dan is vier wielen ook veiliger dan drie wielen. Hieronder gaan we heel kort in op de verschillen.

Over een 3 wieler

De 3 wieler is een fiets met drie wielen het heeft een kleine draaicirkel en is daarom extra wendbaar. Vooral bij het maken van kleine bochtjes tijdens het boodschappen doen of wanneer u over kleine paden gaat fietst een 3 wieler heerlijk. Een 3 wieler is vaak lichter te rijden en bestuurbaar. Voor mensen met minder arm- of spierkracht is deze fiets ideaal.

Over een 4wieler

Een 4wieler onderscheidt zich vooral door de 4 wielen. Het biedt u meer comfort, veiligheid en stabiliteit. Met een 4 wieler ervaart u een optimaal gevoel van veiligheid en valt u niet zomaar ineens om. Bochten zijn voor een 4 wieler geen enkel probleem en u maakt heel gemakkelijk en stabiel een bocht. Hierdoor is omvallen uitgesloten. Dankzij het design kunt u uiterst veilig op- en afstappen. Ook kunt u tijdens een stop stabiel blijven zitten. Uniek aan de 4 wieler is de verende voorwielophanging. Dit zorgt ervoor dat de fiets licht en heel

Lees tip:  Een fiets koop je eenvoudig online bij Fietsenstunt.nl

Welke fiets is stabieler en veiliger?

Beide fietsen zijn goed voor mensen die een beperking hebben of op leeftijd zijn. Het is een fabeltje dat je met een 3 wieler (fiets) sneller omvalt. Wel is de 4 wieler net een slag stabieler. Maar ook de 3 wieler is een veilig vervoersmiddel, omdat het zwaartepunt namelijk bij de achterwielen ligt. Ongeacht of je een 3- of 4 wieler fiets, u kunt veilig de weg op. Maakt u zich dus niet onnodig zorgen en geniet vooral van de voordelen die zowel de 3 wieler als de 4 wieler te bieden heeft.

In dit artikel hebt u meer kunnen lezen over de twee fietsen en hopelijk een beter beeld gekregen van de 3 wieler en 4 wieler. Beide fietsen zijn ontworpen om u weer veilig en vertrouwd op de fiets te stappen. We wensen u in ieder geval veel fietsplezier toe! Vooral nu het zonnetje weer begint te schijnen, ga vooral heerlijk buiten fietsen en rijdt naar u vrienden, familie, kinderen of kleinkinderen. Op een 4wieler gaat u altijd veilig, stabiel en comfortabel de weg op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *