Tips voor een staycation thuis met de kids

Blijf jij deze zomervakantie lekker thuis in Nederland met de kinderen? Een staycation is minstens zo leuk als een vakantie in het buitenland. Soms schijnt het zonnetje, en soms ook even niet, vandaar dat we je tips willen geven voor binnen-en buiten activiteiten. Na het lezen van dit artikel begin jij met een gezonde dosis inspiratie aan jouw zomervakantie!

Vakantie in eigen tuin 

Wat echt bij een vakantie hoort is natuurlijk buitenspelen. Heerlijk eindeloos ravotten met water en buitenspeelgoed is iets waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken. Je kunt daarnaast ook een zwembadje in de tuin opzetten. Zo hoef je niet altijd naar dat drukke zwembad of strandje in de buurt. Samen met de kinderen buiten eten hoort ook echt bij de zomervakantie. Ontbijten, lunchen of barbecueën, het kan allemaal. Sluit de dag af met kamperen in eigen tuin met een klein koepeltentje of een grote tent om het echte vakantiegevoel te creëren. Als je de kids nog iets bij wil brengen kun je ook samen gaan tuinieren. Met een eigen moestuintje zie je hoe de plantjes groeien en kunnen de kids het zelf opeten. 

De hort op 

Wil jij naast al dat relaxen in de tuin ook een dagje actief de omgeving ontdekken? Dan kun je ook altijd een dag gaan wandelen of fietsen. Ook al zijn er in jouw eigen buurt al genoeg plekken die je hebt gezien, je kunt altijd op ontdekkingstocht gaan. Kies wel voor een goede stevige fiets als bijvoorbeeld één van de urban family bakfietsen. Zo kun je samen met de kids heel wat tochtjes maken en weet je zeker dat zij zich wel zullen vermaken. Bij een zomervakantie horen natuurlijk ook foto’s. Probeer zoveel mogelijk foto’s te maken van jouw gezin en laat de kinderen zelf ook foto’s maken. 

Lees tip:  Occasion Lease Auto: Een Voordelige Optie voor Zakelijk en Privégebruik

Binnen vakantie vieren

Het is heerlijk om zoveel tijd buiten door te brengen met de kinderen, maar dat het eens dag iets minder lekker weer is kan ook voorkomen. In dat geval kun je thuis spelletjes gaan doen. Want wat is er nu gezelliger dan samen oud-hollandse spelletjes spelen? Ook kun je de kids laten bouwen of knutselen. Met onder andere LEGO kunnen oneindig veel bouwwerken worden gemaakt. Als je liever gaat knutselen, kies dan voor een vakantie thema. Maak de mooiste tekeningen of ga samen klussen met oud hout, verf en andere materialen. Dit is niet alleen leuk, maar ook leerzaam en goed voor de ontwikkeling van jouw kind.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *