Laadpaal thuis installeren? Schakel een expert in!

Het is enorm handig om bij je thuis een laadpaal te hebben staan wanneer je in het bezit bent van een elektrische auto. Laadpalen zijn in verschillende soorten, maten en prijsklassen verkrijgbaar en de ene laadpaal is veel eenvoudiger te installeren dan de ander. Dit kan ook meespelen in de keuzes die je maakt. Zeker als je geen of weinig kaas hebt gegeten van het installeren van een laadpaal. Wil je een laadpaal thuis installeren? Schakel dan de hulp van een expert in!

Expert op het gebied van laadpaal thuis installeren

Een installateur is een expert in zijn vakgebied. Zelfs als je vrij handig bent en genoeg kennis hebt van elektriciteit is het advies om de hulp van een expert in te schakelen. Een laadpaal thuis installeren vergt toch wat kennis en is een secuur werkje om eventjes op een zaterdag- of zondagmiddag uit te voeren. Vooral bij oudere huizen kun je voor verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld als je een laadpaal voor een driefasige aansluiting hebt aangeschaft, maar je huis over een eenfasige aansluiting beschikt. Een installateur weet precies hoe hij dat probleem kan oplossen!

Laadpaal thuis installeren? De keuze is reuze!

In je zoektocht naar de meest geschikte laadpaal en deze laadpaal thuis installeren, kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. Je hebt conventionele laadpalen, laadpalen met bepaalde functies en wallboxes die je aan de muur van het huis of de carport kunt bevestigen. Naast de keuze uit verschillende soorten laadpalen heb je ook keuzes uit verschillende soorten installaties. Het is altijd goed om te controleren wat een installatie inhoudt. Zorgt het bedrijf er alleen voor dat de laadpaal op de gewenste locatie komt te staan of te hangen en wordt aangesloten of wordt de paal ook naar wens geconfigureerd? En worden er ook andere werkzaamheden, zoals de aanpassing aan de oprit gefaciliteerd?

Lees tip:  Ontdek het schitterende Oostenrijk met een actieve vakantie!

Aanpassing oprit

Moet de oprit worden aangepast? Een installateur kan dit ook voor je regelen, maar je moet dat wel tijdens het aankoopproces bespreken. Deze werkzaamheden zijn additioneel en staan dan ook niet standaard op een offerte. Dat geldt ook voor andere werkzaamheden, zoals het vervangen van een meterkast, het trekken van leidingen en het aanpassen van een aansluiting.

Laadpaal thuis installeren? Bespreek alle werkzaamheden

Voordat je kunt genieten van een laadpaal op jouw eigen terrein is het verstandig om eerst alles te bespreken met een expert. Je bespreekt jouw wensen en eisen en de expert geeft je passend advies over de mogelijkheden van laadpalen thuis installeren. Je maakt ook duidelijke afspraken als er een overeenkomst wordt gesloten zodat zowel de verkoper als jij precies weten waar jullie aan toe zijn. Je wilt immers niet voor vervelende verrassingen komen te staan als de installateur eenmaal bezig is.

Let op de garantie

Waarom een laadpaal thuis installeren? Een belangrijke reden om een expert in te schakelen heeft te maken met de garantie op laadpalen. Als je de installatie zelf doet ben je ook verantwoordelijk voor eventuele storingen andere problemen, maar niet als je de installatie laat doen. De installateurs van Laadpaal-outlet.nl zijn erkende vakspecialisten en moeten dus ook het probleem oplossen als die ontstaan. Problemen worden ook adequaat en snel opgelost zodat je zo snel mogelijk en veilig weer gebruikt kunt maken van de laadpaal thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *