Waarom een elektrische fiets private leasen?

Op de fiets naar kantoor / uw werk biedt een aantal voordelen. Het is vooral gezond. Maar als u veelal in de file staat met uw auto, kan een (elektrische) fiets leasen ook geld en tijd besparen doordat u die files vermijdt. De e-bike is tegenwoordig een serieus alternatief voor zowel de auto als het openbaar vervoer. Alleen de elektrische fietsen hebben ook hele serieuze prijskaartjes. Daarom gaan veel fietsforenzen over een elektrische fiets leasen. In dit artikel leggen we u uit waarom u een elektrische fiets (private) zou willen leasen.

E-bike private leasen

Met fietslease gebruikt u als particulier een fiets (vaak is dat een elektrische fiets) tegen een vast maandbedrag en looptijd. Net zoals het leasen van een auto. Hoe lang u de e-bike wilt leasen bepaalt u zelf, al is dit vaak een periode van 3 jaar. Daarna kunt u de fiets weer inleveren en eventueel een nieuwe fiets uitzoeken. Vaak kunt u de fiets ook verkopen en is de e-bike van u. Het leasen gaat via uw werkgever. Niet alle werkgevers hebben trouwens die optie.

Financial en operational lease

Er zijn verschillende leasevormen voor het leasen van een elektrische fiets. Naast de private lease is er ook de financial lease. Hierbij bent u aan het aan het eind van de looptijd officieel eigenaar van de fiets. Feitelijk koopt u de (elektrische) fiets dus gewoon op afbetaling. Eigenlijk bent u dus meteen eigenaar en dat geldt ook fiscaal gezien, wat weer voordelig kan zijn voor ondernemers. Bij operational fietslease huurt u de fiets vooral om deze te gebruiken en blijft de verhuurder eigenaar van de fiets.

Lees tip:  Ontdek het schitterende Oostenrijk met een actieve vakantie!

Zakelijke lease

Zakelijk leasen is ongeveer hetzelfde als privé leasen. Alleen least u de fiets nu als bedrijf en betaalt de werkgever de maandelijkse kosten. U mag alleen de (elektrische) fiets gebruiken voor woon-werkverkeer. Het is dan ook niet de meest ideale leasevorm, omdat dit een zeer uitvoerige kilometeradministratie vraagt. De kilometers voor woon-werkverkeer en privégebruik moeten apart van elkaar worden opgenomen.

Waarom wel een elektrische fiets leasen?

  • Maandbedrag is incl. reparaties, onderhoud, accu- en bandenvervanging en pechhulp (in binnen- en buitenland).
  • Optie tot koop na 36 maanden. Of lever de fiets in en kies voor weer een nieuwe.
  • ​​​​​​​Vrije keuze in merk en type fiets

Waarom niet een fiets leasen?

  • Leasen is feitelijk lenen. Daarom wordt dit getoetst en geregistreerd bij het BKR.
  • Soms heb je een hoog eigen risico bij diefstal en schade aan je fiets. Je betaalt de opzegkosten voor het tussentijds beëindigen van het leasecontract.

Is een elektrische fiets private leasen voordeliger dan kopen?

Een elektrische fiets kunt u al private leasen vanaf rond de 60 euro per maand. Gaat u elke dag naar kantoor? Reken dan eens uit hoeveel u kwijt zou zijn aan het openbaar vervoer. En ook hoe lang u dan onderweg bent. Een gemiddeld maand- of jaarabonnement voor bijvoorbeeld de trein ligt al veel hoger dan 60 euro per maand. Ook ten opzichte van een scooter wint de elektrische fiets het wanneer u de aanschaf, verzekering, brandstof en afschrijving bij elkaar op gaat tellen. Liever toch kopen maar vindt u de hoge aanschafprijs niet echt aanlokkelijk? Dan kunt u ook een tweedehands elektrische fiets overwegen.

Lees tip:  Een fiets koop je eenvoudig online bij Fietsenstunt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *