Fietsen op een Fatbike

Een fiets is en blijft een populair vervoermiddel. Het is een hele verantwoorde manier van verplaatsen. Je hebt er geen last van de drukte in het verkeer en je doet ook meteen nog iets aan lichaamsbeweging. Tegenwoordig heb je zoveel verschillende soorten dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Een van die soorten is bijvoorbeeld de Fatbike. In deze blog lees je alles over een Fatbike.

Wat is een Fatbike nu precies?

Een Fatbike is een fiets voorzien van extra dikke en brede banden. Deze extra dikke banden hebben als voordeel dat je betere grip hebt bij slecht weer en bij het offroad fietsen. Deze banden zijn ook meer dan geschikt voor het rijden door de sneeuw. Door het bredere oppervlak van de banden kan de fiets over het sneeuw verplaatsen zonder weg te glijden. Ook bergafwaarts en op grind of rotsachtige ondergronden is deze fiets goed te berijden.

Wat voor nut heeft een Fatbike?

De oorsprong van de Fatbike ligt in Alaska. Ze zijn speciaal ontworpen om door de sneeuw heen te kunnen verplaatsen. Door het lichte frame is het comfort van deze fiets groot. Door het lichte frame verlies je ook niet zo snel snelheid.

Hoe werkt een Fatbike precies?

Doordat de Fatbike extra brede banden heeft kan je met lage druk fietsen. De banden die gebruikt zijn bij de Fatbike geven je het gevoel alsof je over het terrein heen aan het zweven bent. Ze zorgen voor een lagere druk op de ondergrond, waardoor je makkelijker over ruige ondergronden heen kan fietsen als modder, sneeuw en zand.

Lees tip:  Hoe vind je een goede fietsenmaker: jouw gids naar de perfecte fietsreparatie

Wat zijn de kosten van een Fatbike?

Een elektrische Fatbike is al te verkrijgen vanaf €1149. Maar dan heb je wel meteen een elektrische versie.

Een dagje toeren met de Fatbike

Wanneer je een dagje wil gaan toeren kom je er al snel achter dat de meeste bestaande fietsroutes allemaal over verharde wegen gaan, of ze komen allemaal langs knooppunten. Dat zijn dingen die je met een Fatbike nou juist niet zou willen hebben. Om dit probleem op te lossen kan je op je gps je route aanpassen op onverharde wegen. Als je dat doet moet je wel goed op de borden letten, want in niet alle natuurgebieden mag je zomaar op de onverharde wegen fietsen.

Hier in Nederland heb je verschillende prachtige gebieden waar je heerlijk een dagje doorheen kan fietsen met je Fatbike. Neem bijvoorbeeld de Veluwe, of het Duingebied aan de Noordzeekust, of de Utrechtse heuvelrug. Dit zijn allemaal gebieden die doorgaans goed toegankelijk zijn, ook voor fietsers.

Waar kan je zo een Fatbike dan kopen?

Voor het neusje van de zalm aan collecties moet je toch echt zijn bij vansprint.be. Bij hen heb je keuze uit verschillende modellen in verschillende prijsklassen. Om te kijken welk model bij je past is het verstandig de winkel te bezoeken. Zo kan je ook meteen even voelen en ervaren hoe het is om je te verplaatsen op zo een Fatbike en of het wel iets voor jou zou kunnen zijn. Dat is wel zo fijn voordat je een grote uitgave als deze gaat doen. Het is er zelfs mogelijk om op afspraak een proefrit te maken op een van de Fatbikes die ze aanbieden. 

Lees tip:  Voor het eerst een e-bike accu gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *