Swapfiets: een fietsabonnement dat de moeite waard is

Gevoelig voor lekke banden en moe van het moeten laten repareren van uw fiets, of wordt uw fiets gestolen en moet u gewoon een nieuwe kopen? Swapfiets is misschien wel de oplossing die ervoor zorgt dat jij blijft fietsen.

Het idee achter Swapfiets


Swapfiets is het geesteskind van drie Delftse vrienden. Het project begon in 2014 toen Martijn Obers, Dirk de Bruijn en Richard Burger schreven over het idee voor hun proefschrift. Oorspronkelijk was hun idee om fietsen uit Frankrijk te importeren of racefietsen te verhuren, maar toen kwam een ​​student radeloos langs omdat zijn fiets kapot ging en vrijwel direct was Swapfiets geboren.

Het begon met 30 fietsen op Marktplaats, die allemaal binnen enkele weken werden verhuurd. Vervolgens kochten ze 120 fietsen, maar vanaf dat moment realiseerden ze zich dat ze nieuwe fietsen moesten gebruiken om de kwaliteit consistent te houden en voor reparaties en het vervangen van fietsen.

Hoe werkt het


Swapfiets is een fietsservice waarbij je een maandelijks bedrag betaalt in ruil voor een robuuste fiets en een ondersteuningsteam aan het einde van een telefoongesprek. Als je fiets onderhoud nodig heeft of wordt gestolen, heb je een team dat bereid is om je binnen 12 uur te helpen.

Als u er bijvoorbeeld achter komt dat uw fiets een lekke band heeft of als uw lamp niet werkt, komen ze naar buiten om het voor u te repareren. Als ze het niet binnen 15 minuten kunnen repareren, geven ze je een nieuwe en nemen je je fiets mee om te worden gerepareerd en aan iemand anders te geven.

Swapfiets garandeert dat klanten nooit meer dan 2 dagen zonder fiets zullen zitten, ook niet als deze is gestolen.

Lees tip:  Fongers Fietsen

De abonnementskosten


Studenten betalen slechts 12 euro voor een Swapfiets-abonnement, terwijl niet-studenten 15 euro betalen.

Je kunt natuurlijk een tweedehands kopen voor minder geld, maar dan vraag je je altijd af of het een eerlijke verkoop was.

Over de fiets


Alle fietsen zijn ontworpen door het Swapfiets-team maar gemaakt door fietsmerk Union & Cycletech en hebben een blauw voorwiel om hem te laten opvallen.

Elke fiets wordt ook geleverd met twee sloten en de sleutels zijn uniek, wat betekent dat één set sleutels andere Swapfiets-fietsen niet kan ontgrendelen, dus het voelt alsof hij van jou is.

Swapfiets zit tegenwoordig in veel grote steden. Zelf hebben wij Swapfiets getest in Amsterdam maar ook van de collega’s hebben wij vernomen dat Swapfiets in Rotterdam prima service levert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *