Stijgende populariteit e-mountainbike

Steeds vaker zien we elektrische fietsen op de weg, het is voor veel mensen het ideale vervoersmiddel. E-bikes zijn er in allerlei soorten en maten. Een van modellen die steeds populairder wordt is de elektrische mountainbike. Echter is een nog een sceptische houding tegenover de elektrische sportfiets. Hieronder meer over e-mountainbike.

Wat is een e-mountainbike precies?

De naam zegt het eigenlijk al; een e-mountainbike is een elektrisch aangedreven mountainbike. De meeste mensen kennen de standaard ‘e-bike’ vaak al wel, maar de e-mountainbike is een van de elektrische sportfietsen die we steeds meer in de winkels zien.

Waarom een e-mountainbike?

Niet iedereen houdt van het idee om op een elektrische fiets te fietsen. Toch kent een e-mountainbike een aantal belangrijke voordelen tegenover de normale mountainbike:

  • Het is mogelijk om nog langere afstanden af te leggen zonder vermoeid te raken.
  • Nog meer snelheid! Een e-mountainbike kan snelheden van 45 km per uur halen.
  • De frame van een e-mountainbike is zo gemaakt dat ze nog steviger en stabieler zijn.

Naast dit zijn er enorm veel merken die zichzelf in de e-bike wereld hebben gedompeld. Bekende merken, zoals cannondale fietsen, hebben de fietsen tegenwoordig zo goed ontwikkeld dat ze perfect rijden.

Is een elektrische mountainbike iets voor mij?

Een elektrische mountainbike is niet gemaakt voor iedereen. Om te beginnen moet je fan zijn van het fietsen op een normale mountainbike. Wil je nog meer snelheid en een extra uitdaging? Dan is een e-mountainbike echt iets voor jou. Naast dit is een e-mountainbike ook enorm handig wanneer je door lichamelijke problemen niet meer door de bossen kan rijden zonder ondersteuning. De e-mountainbike biedt dat extra beetje ondersteuning dat jouw plezier terug kan brengen.

Lees tip:  Fietsonderhoud

Maak altijd een testrit voordat je een e-mountainbike aanschaft. Het is een redelijk grote investering en moet dus wel echt bij je passen. Fietsenwinkel Utrecht adviseert om eerst langs te gaan bij een fysieke winkel voor je daadwerkelijk een e-mountainbike aanschaft.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *