Hoe kan je een bromfietsverzekering afsluiten?

De bromfiets is een ongelofelijk populair vervoersmiddel. Dat is het gevolg van het feit dat ze voordelig is in aankoop, maar je bovendien toch vrij snel en comfortabel van plaats A naar plaats B kan brengen. Voor erg veel mensen geldt dat zij zich er echter niet van bewust zijn dat ze voor dit voertuig een bepaalde verzekering dienen af te sluiten. Het gaat hierbij dan uiteraard om de gespecialiseerde bromfietsverzekering. Voor de WA-verzekering geldt dat ze wettelijk is verplicht, maar het spreekt voor zich dat je, je bromfiets ook nog uitgebreider kan verzekeren. Hoe je dat nu precies het beste aanpakt laten we je zeer graag ontdekken hieronder.

Als een WA-verzekering

In eerste instantie is er de mogelijkheid om te kiezen voor de WA bromfietsverzekering. Het betreft hier de verzekering die als enige bij wet is verplicht. Voor deze verzekering geldt dat ze over een vrij beperkte hoeveelheid aan dekkingen beschikt. Eigenlijk is er dan ook alleen maar sprake van een dekking voor schade die jij aanricht met jouw bromfiets aan derden. Je voldoet er dus wel mee aan de wettelijke verplichting, maar zelf zal je er maar relatief weinig voordeel van ondervinden.

Wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste voordeel van de WA-verzekering heeft natuurlijk te maken met de lage verzekeringspremie die eraan verbonden is. Voor veel mensen geldt dat ze verzekeringen eigenlijk een beetje weggegooid geld vinden. Dat is natuurlijk helemaal niet juist. We begrijpen echter wel dat de kosten voor verschillende verzekeringen vaak behoorlijk kunnen oplopen. Door te kiezen voor de WA-verzekering ben je altijd verzekerd van een zo voordelig mogelijke verzekeringspremie terwijl je toch aan de wettelijke eis weet te voldoen.

Lees tip:  Motorrijbewijs behalen

Wat zijn de nadelen?

Het belangrijkste nadeel van de WA bromfietsverzekering heeft te maken met het feit dat ze alleen maar een tussenkomst biedt voor de schade aan derden. Loopt jouw eigen bromfiets dus met andere woorden schade op? Dan zal de verzekeraar je daarvoor geen compensatie kunnen aanbieden.

Als een WA+ beperkt cascoverzekering

De tweede type bromfietsverzekering waar je voor kan kiezen is de zogenaamde WA+ beperkt cascoverzekering. Deze verzekering bouwt verder op de dekking van de WA-verzekering. Je krijgt echter nog twee aanvullende dekkingen. Het betreft hier dan een dekking voor schade veroorzaakt door een brand of explosie evenals een dekking voor schade die het gevolg is van een diefstal. Van alle verschillende bromfietsverzekeringen die op de markt voorhanden zijn is deze het populairst.

Wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste voordeel waar je op kan rekenen bij de WA+ beperkt casco bromfietsverzekering heeft te maken met het feit dat er verschillende extra dekkingen worden voorzien bovenop de standaard WA-verzekering. Wanneer je eigen bromfiets schade oploopt door bijvoorbeeld een brand of door een explosie wordt deze schade dan ook gedekt. Geldt voor jou bovendien dat je helaas genoodzaakt bent om je bromfiets vaak buiten te laten staan op de openbare weg waardoor je het risico loopt dat deze gestolen wordt? Dan zal het voor jou ook zeker interessant zijn om te weten dat deze verzekering tevens een dekking biedt voor een mogelijke diefstal van je bromfiets.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn eigenlijk geen echte nadelen verbonden aan het afsluiten van de WA+ beperkt casco bromfietsverzekering. Je moet er in principe alleen maar rekening mee houden dat niet alle vormen van eigen schade worden gedekt. Zowel schade als gevolg van bijvoorbeeld vallen of botsen zal bijvoorbeeld door deze verzekering niet worden vergoed. Wanneer je dergelijke schade wel wenst te laten dekken is dat uiteraard wel een mogelijkheid. Hiervoor kan je dan een beroep doen op de mogelijkheden waar een allriskverzekering voor bromfietsen over beschikt. Het spreekt voor zich dat we ook deze verzekering hieronder even aan je voor gaan stellen.

Lees tip:  Een praktische fiets kopen via Het Zwarte Fietsenplan

Als een allrisk

Tot slot is het natuurlijk eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor een allrisk bromfietsverzekering. Van alle opties waar je een keuze uit kan maken is dit uiteraard de meest complete. Zoals de naam al aangeeft zorgt ze namelijk voor het dekken van alle risico’s die zijn verbonden aan rijden met de bromfiets. Voor deze verzekering geldt dat ze sterk wordt aanbevolen aan mensen die hebben geïnvesteerd in een zeer dure bromfiets. Ook mensen die elke dag heel wat kilometers afleggen vinden het doorgaans erg fijn om te kunnen rekenen op de zekerheid die door middel van een dergelijke verzekering aan de dag wordt gelegd.

Wat zijn de voordelen

Het belangrijkste voordeel van deze bromfietsverzekering gaat natuurlijk schuil in het feit dat ze een zeer complete dekking voorziet. Ongeacht de schade waarmee je wordt geconfronteerd zal je dan ook tot de vaststelling komen dat ze een meer dan degelijke dekking weet te voorzien. Bovendien is het zo dat je er rekening mee moet houden dat deze verzekering in bepaalde gevallen verplicht kan zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je voor de aankoop van je bromfiets geld hebt geleend. De kans is zeer groot dat de kredietverstrekker je in dat geval zal verzoeken om een allriskverzekering in stand te houden tot het volledige kredietbedrag werd terugbetaald.

Wat zijn de nadelen?

Het belangrijkste nadeel dat verbonden is aan de allrisk bromfietsverzekering heeft te maken met het feit dat er vrij hoge kosten aan verbonden zijn. De aanzienlijke hoeveelheid aan dekkingen zorgt er dan ook in de praktijk voor dat deze verzekering niet voor iedereen even betaalbaar zal zijn. Let wel, het is doorgaans zonder probleem mogelijk om de premie te laten splitsen in verschillende termijnen wanneer je toch graag wil kunnen rekenen op de dekkingen van deze verzekering.

Lees tip:  HELMUT FIETSTECHNIEK

Vergelijk altijd grondig de verschillende bromfietsverzekeringen!

De bovenstaande informatie heeft je duidelijk gemaakt tussen welke verschillende bromfietsverzekeringen je kan kiezen. Dat heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat je jezelf al enigszins een beeld hebt kunnen schetsen van de verzekering die voor jouw situatie mogelijks het interessantst is. Dit gezegd hebbende is het altijd een goed idee om nog even een objectieve vergelijking uit te gaan voeren via Alpina financieel zeker tussen de verschillende bromfietsverzekeringen die er bestaan. Doe je dat? Dan zal je niet alleen meteen het verschil in dekkingen duidelijk gemaakt krijgen, bovendien zal je ook direct kunnen achterhalen welke verzekeraar je de laagste verzekeringspremie kan aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *