Ontdek het schitterende Oostenrijk met een actieve vakantie!

Oostenrijk, het land van de bergen, meren en mooie architectuur. Maar natuurlijk ook van de actieve vakanties. Voor veel mensen is Oostenrijk dé bestemming voor een actieve vakantie. Niet gek, want door het indrukwekkende landschap is Oostenrijk zeer geschikt voor zowel fietsvakanties als wandelvakanties. Van schitterende fietstochten door de bergen tot wandelen langs rivieren en meren. Oostenrijk heeft het allemaal! Maar wat zijn nu populaire actieve vakantiebestemmingen in Oostenrijk?

De avontuurlijke Donauradweg

Als we het hebben over fietsen in Oostenrijk, dan heb je het al snel over de Donauradweg. Het is de allerbekendste fietsroute van Oostenrijk en misschien wel van Europa. Centraal bij de fietsroute Donauradweg is de rivier de Donau. De rivier stroomt vanuit Duitsland door Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Oekraïne naar de Zwarte Zee. In Oostenrijk verbindt de Donau prachtige bezienswaardigheden met historische steden. De Donauradweg is daarom ideaal als bestemming voor een fietsvakantie in Oostenrijk. 

Wandeltochten in Noord-Tirol

Wandelen door de valleien van Oostenrijk is ook zeker een ervaring die je niet mag missen. Het heuvelachtige landschap met het groene gras leidt tot een rustgevende omgeving waar je uren naar kunt kijken. Wandel door de valleien, neem een gondel naar boven en bezoek de gezellige dorpjes in de omgeving. Hou je van wandelen, schitterende uitzichten in de bergen en gezellige dorpjes? Dan is een wandelvakantie in Tirol de vakantie voor jou!

De prachtige omgeving rond de Bodensee

De Bodensee, Bodenmeer in het Nederlands, is een prachtige meer op de grens van Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Rondom het meer liggen diverse steden uit deze drie landen. Van het bekende Duitse Konstanz en Friedrichshafen tot aan het Oostenrijkse Bregenz. De Bodensee is voor heel veel vakantieliefhebbers de bestemming in Oostenrijk. 

Lees tip:  Laadpaal thuis installeren? Schakel een expert in!

Niets voor niets is een fietsvakantie rondom de Bodensee razend populair. Fietsen langs de oevers van het meer met uitzicht op de bergen geeft een avontuurlijke ervaring. De fietspaden zijn goed onderhouden wat het fietsen erg comfortabel maakt. Ook zijn er in de dorpjes en stadjes om het meer genoeg ruimte om je fiets veilig te parkeren. Ideaal voor een kleine stadswandeling, het bezoeken van een musea, watersporten en natuurlijk gezellig uit eten. 

Fietsvakanties en wandelvakanties zijn razend populair

Zoals je leest heeft Oostenrijk veel te bieden. Het is daarom niet gek dat Oostenrijk een geliefde bestemming is voor een actieve vakantie. Vooral een fietsvakantie in Oostenrijk is enorm populair als actieve vakantie. Populaire bestemmingen voor een fietsvakantie zijn de Bodensee en de avontuurlijke Donauradweg. Met een fietsvakantie combineer je overnachtingen met samengestelde fietstochten. Hierdoor weet je zeker dat je niks mist tijdens het fietsen.
Ben je toch meer een wandelfanaat? Geen probleem! Oostenrijk is ook zeer geliefd bij wandelliefhebbers. Vooral de valleien met schitterende uitzichten van en op bergen maken het een bijzondere ervaring. Zoek je een leuke, interessante en avontuurlijk wandelvakantie in Oostenrijk? Kijk dan eens naar Zillertal en St. Johann in Noord-Tirol. Beide bestemmingen zijn zeer in trek bij wandelliefhebbers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *