elektrische fietsen

Beter milieu begint bij jezelf

De aarde warmt op. We hebben het ook deze zomer weer gemerkt. Overstromingen, tornado’s, wolkbreuken op plekken waar normaal de regen niet in deze hevigheid valt. Het weer verandert en dat hebben we aan onszelf te danken. Alle grote fabrieken die overal hun afval zomaar lozen. De schoorstenen van verbrandingsovens die alle afvalstoffen in de lucht blazen. Het vele plastic dat is gebruikt en zomaar op straat en in de oceanen wordt gegooid. Vooral in dat laatste geval heeft dat ook nog eens enorme gevolgen voor de zeedieren. Om nog maar te zwijgen van alle vliegreizen die we maken. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat we graag op vakantie gaan. Dat ter afwisseling van die vijf dagen in de week dat we in de file achter elkaar aansluiten en alle uitlaatgassen de vrije loop laten. Vaak was het goed voor de economie, maar het milieu heeft veel te lijden gehad.

Spring maar op de fiets

Steeds meer worden mensen zich bewust van hun keuzes en de gevolgen die dit heeft voor de natuur. Dat is ook de reden dat steeds meer mensen voor de fiets kiezen als vervoersmiddel. Ook de mensen die minder sportief zijn maken deze keus steeds vaker. Vooral met de accu voor elektrische fietsen. Zo heb je geen last van alle vieze uitlaatgassen van je auto, en heb je toch dat elektrische steuntje in de rug om makkelijker en sneller op de plaats van bestemming aan te komen. Extra fijn als er een harde wind staat of wanneer je eigenlijk wat laat van huis vertrokken bent.

Lees tip:  Ontdek het schitterende Oostenrijk met een actieve vakantie!

Elke drie jaar een nieuwe

Zeker als je jouw elektrische fiets met regelmaat gebruikt, heeft ook de accu veel te verduren. Met regelmaat wordt deze opgeladen en ingezet, waardoor de kwaliteit steeds een beetje minder wordt. Gemiddeld gaat de accu van een elektrische fiets dan ook maar drie jaar mee. Toch is het aanschaffen van een nieuwe fiets of een nieuwe accu na drie jaar niet erg milieubewust. Wist je dat een fietsaccu reviseren ook een mogelijkheid is? Zo gaat je accu langer mee en bespaar je ook nog eens geld. Want een nieuwe accu kopen is sowieso duurder dan je accu laten reviseren. Bovendien heb je ook weer opnieuw garantie op je accu. Tenminste als je het bij een professioneel bedrijf laat uitvoeren die ook al enige jaren ervaring hebben in het reviseren van accu’s. Dat is toch helemaal mooi meegenomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *